Advertisement:
Ohmygossip.com / Ohmygossip Couture / Celebrity Birthdays / Celebrity Deaths / Celebrity Baby News / Celebrity vacations / Reality TV news / Millionaires / Celebirty Travel News
NordenBladet.com / Society & Business / Travel & Culture / Home & Kids / Health & Spirituality / Helena-Reet Ennet´s blog / Daily news from Scandinavia / Royals / Climate crises
OHMYGOSSIP

Helena-Reet Ennet: när man jobbar med media måste man kunna arbeta med olika kommunikationsmedia samtidigt

Estniska-judisk journalisten Helena-Reet Ennet, grundaren till nöjesportalen Ohmygossip.ee och Ohmygossip.com, riktad mot den kaliforniska marknaden, anser att i modern journalistik skulle man företrädesvis kunna använda olika media samtidigt.

“Multitasking” betyder samtidig användning och kosumtion av olika kommunikationsmedia (t.ex. TV, radio, nätvärk, telefon),  men också att samma person utför specialiserade arbetsuppgifter inom olika yrken. Detta fenomen förekommer tydligt i reklambranchen. Verkligen, om en disainer i en reklambyrå kan skriva texten till en reklam-slogan och en författare till en reklamtext kan filma med en digitalkamera, är det inte meningsfyllt att anställa folk som kan utföra olika arbetsuppgifter på samma gång.

Många kan tycka att det är viktigt att använda sig av professionella tjänster av de som är de bästa i branchen och praktiserar inte i andra inriktningar. Andra menar att det är glimten i ögat och viljan att lyckas som gäller.

Mediapersonlighet Helena-Reet Ennet tycker att fördelar med multitasking är synliga i filmindustrins “huvudstad” Hollywood som sysselsätter tusentals journalister. “Även om man gärna inte vill erkänna det, så vaknar man i Hollywood med en stor aptit på nyheterna varje morgon,”  Helena-Reet säger. “I den staden kretsar livet till stor del kring spekulationer, rykten, skvaller och bara ibland kring kalla fakta.”

“Innan man lämnar hemmet tittar man på tidningsrubrikerna i dagens  tidningar, när man kör till jobbet lyssnar man på radio och på jobbet håller man ett öga på TV-skärmen. BlackBerry mobiler surrar hela dagen och informerar om viktiga nyheter.”

Många journalister arbetar i dag till flera media. En reporter som finns på plats kan först föra en kort översikt av händelsen på nätet, göra sedan en direkt reportage framför kameran till dagens nyheter på TV och innan arbetsdagen är slut skriva en längre artikel för morgondagens tidning. De flesta journalister fotograferar också. Man kan själv lägga till en slide-show och ett ljudklipp på websidan.

Men i alla fall, mycket bra journalister utmärker sig och det är viktigt att vara bäst, inte bara lagom bra. Journalister och reportrar väljer vilka nyheter läsarna dagligen läser och detta är ett stort ansvar – man är en guide i informationens breda utbud. En utmärkt journalist ska vara multifunktionell, effektiv, nyttig (först och främst för arbetsgivaren), kunna naturligtvis alla aspekter av yrket, förutse utvecklingen och vara ett steg före konkurrenterna.

“Det är ett fantastiskt jobb. Det finns inte många yrken där det finns ett behov att ständigt lära sig nya saker för att skaffa den värdefulla information som människorna behöver, att alltid vara nyfiken på världen och utforska den. Så jag kan säga att jag har det bästa möjliga arbete som finns.”

“Jag älskar det jag gör. Jag arbetar med passion, försöker att bli bättre för varje dag, stanna i toppen och fortsätta att vara framgångsrik och nöjd med mitt arbete,” säger Helena-Reet Ennet till E24.

Helena-Reet uppmuntrar alla unga författare och journalister att publicera sig. “Är du begåvad och känner passion för det du gör, visa dig! Sök om en praktikplats på den redaktion som du gillar. Frågar du inte själv lär den möjligheten aldrig komma. Du kan få ett “nej” från flera ställen men det finns alltid hopp om att få ett “ja”.

Som tvåbarnsmamma tycker Helena-Reet att det är viktigt att visa sina barn att man älskar sitt jobb. “Ja tror det är ett mycket viktigt budskap till våra barn, att både jag och min man älskar att jobba och ger järnet. Våra barn har redan insett detta.”

Ohmygossip.ee: Helena-Reet Ennet: Meediatöös tuleb osata mitmeid asju samaaegselt
E24: Helena-Reet Ennet: meediatöös tuleb osata mitmeid asju samaaegselt
Ohmygossip.com: Helena-Reet: Hollywood has always had a love-hate relationship with the press


Tags assigned to this article:
E24Helena-Reet EnnetmediamultitaskingSweden



Advertisement:





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2023 All Rights Reserved.
Scandinavian / Nordic news and info in English.
Nordic News Service & Link Directory